ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ

В студиото на Mass Massage може да откриете специалисти практикуващи методи на лечебен масаж. Лечебният масаж се прилага строго индивидуално върху всеки един клиент на Mass Massage. Специалистите в Mass Massage прилагат специални похвати при различни травматични заболявания, при вътрешни болести и заболявания на опорно-двигателния апарат. Според преценката на специалиста извършващ лечебния масаж могат да се добавят и други средства, като например вендузи. Лечебният масаж може да се прилага и с цел профилактика на организма.

Още от дълбока древност масажът се е прилагал с лечебна цел. Лечебният масаж използва различни масажни похвати, чрез които предизвиква промени в организма на болния, които благоприятно повлияват болестния процес и нормализират променените функции на организма.

Лечебният масаж се дели на три основни дяла- класически европейски, рефлекторен и изотоничен. Може да се изпълнява както от масажист специалист така и от автоматични апарати. А според обработваната част бива общ, частичен, локален и сегментарен.лечебният масаж се прилага с профилактична или с лечебна цел!

Лечебният класически масаж се използва за нормализиране на функциите на организма при различни видове травми и заболявания. Той е част от комплексното им лечение. Лечебният масаж е утвърден в лечебната практика в болниците, диагностично консултативниет центрове, санаториумите и салони, в които работят специалисти запознати добре с технииките на масажа.

Лечебният масаж е обособил своя класификация в зависимост от характера на заболяванията. Например: лечебен масаж при травми и заболявания на опорно-двигателния апарат, при травми и заболявани на нервната система, при заболявания на вътрешните органи и други. Освен това за всяко заболяване се прилага определена методика на лечебен масаж: при контузия, навяхване, изкълчване, счупване на костите, при невритна лицевия нерв, при невралгия на троичния нерв, при детски паралич и други.

Методиката на лечебния масаж е съставена в зависимост от причините, патогенезата, патоанатомичните и патофизиологичните промени, клиничната картина, функционалните нарушения, възрастта и други. Всяка една процедура лечебен масаж се прилага издивидуално в зависимост от състоянието на болния.

Локалното въздействие е на лице още в началото на масажните процедури – премахване на отоци, обезболяване, релаксиране, увеличаване обема на мускулатурата, подобряване тургора на кожата и други.

По отношение на нервната система лечебният масажът оказва общотонизиращо, релаксиращо и  обезболяващо действие. Регулират се възбуднозадържащите процеси в централната нервна система. Масажът оказва пряко въздействие върху повърхностните венозни съдове и капиляри. Значително се подобрява трофика на тъканите и обмяната на веществата.

Редовно прилаган лечебният масаж  намалява тенденцията за формиране на отоци,  застоят на кръвта във вътрешните органи, поради преминаването й към периферията. По отношение на опорно-двигателния апарат масажът подобрява еластичността и тонуса на мускулите и премахва умората; и напрежението. Лечебният масаж има отношение към релаксирането на мускулите и предотвратяването на контрактури. Масажите значително подобряват трофиката на тъканите, както и лимфата и предотвратяват лимфозастоя. Чрез лечебния масаж се подобряват и поддържат гъвкавостта на ставните връзки, възстановяването на оптималния обем на движение в ставите.

ЦЕНИ

60 мин – 105 лева